Omvisning og smaking på destilleriet

Feddie Ocean Distillery er et whiskydestilleri som holder til sentralt i havnen på Fedje. Destilleriet ble etablert i 2019 og er i dag eid av 850 kvinnelige investorer. Hør den fantastiske gründerhistorien til en virksomhet med høye ambisjoner for både brennevinsproduksjon og whiskyturisme på øya.

Tønner

The Feddie Ocean Distillery Tour

Denne omvisningen forteller historien om Feddie Ocean Distillery. Hver guide forteller destilleriets unike historie på sin måte, fra destilleriets fødsel i 2019 til i dag, og ønsker og ambisjoner for fremtiden. Du får også en guidet tur på destilleriet og du får smake både fatprøver av akevitt og gin. 

Passer for: Grupper 4-20 personer
Pris: Kr 500 per person
Varighet: 1,5 time

Production Tour Eget Bilde

The Whisky Tour

Her står whisky i fokus. Hvordan lages whisky? Hva har ulike fat, som sherry-, bourbon- og kastanjefat å si for lagring og smak? Hvordan opplever du smakene fra ulike fat? Hva innebærer reisen fra såkalt «Newmake» til ferdig whisky? Hva er smaken av whisky fra Fedje? Feddie Ocean Distillery gir en innføring i fatparken.

Passer for: Grupper 4-12 personer
Pris: Kr 1200 per person
Varighet: 3 timer

Eik

The Production Tour

Opplev destilleriet i produksjon og møt folka som lager brennevin. Du får et grundig og unikt innblikk i produksjon og lagring. Hvordan lager vi whisky, akevitt og gin? Hva setter preg på brennevin fra Fedje? Og hva er prosessen bak det som til slutt skal bli veldig godt brennevin? Omvisningen inkluderer smaking (tre enheter). Destillerisjef Andreas Hagen deler sin kunnskap og svarer på spørsmål. 

Passer for: Grupper 4-8 personer
Pris: Kr 1000 per person
Varighet: 3 timer

Opplevelser på sjøen

Havet er vår naturlige arena for aktiviteter, enten du vil på øysafari, fyrbesøk, fisketur, havrafting eller i robåt og kajakk.

IMG 7761

Ribtur øya rundt med omvisning på fyret

En frisk tur i skjærgården rundt Fedje. Du får se hele øya fra sjøen. Vi går i land på Hellisøy fyr og tar deg med på omvisning i fyrtårnet. Ta gjerne med piknik-matpakke fra Pernille på turen.

Passer for: Grupper 6-12 personer
Pris: Kr 750 per person
Varighet: 2 timer

Ribtur Øysafari Eget Bilde

Øysafari og havrafting

Vår kaptein tar deg med på en uforglemmelig, fartsfylt ribtur rundt Fedje. Fort eller sakte, det er dere med på å bestemme. Kapteinen har gode historier fra øyas klipper og bukter. Ta gjerne med piknik-matpakke fra Pernille på turen.

Pris: kr 11.000 per time
Passer for: 8-12 personer
Varighet: etter avtale

Istock Havfiske

Fisketur med Kurt

Vi kan ikke garantere stortorsk som på bildet. Men våre farvann gir gode muligheter for å få både lyr, brosme, sei og torsk på kroken. Vår lokale fisker har ekolodd som finner fisk og alt du trenger av fiskeutstyr og redningsvester.

Pris: kr 2800 per time
Passer for: maks 4 personer
Varighet: etter avtale
Fisketuren må bestilles direkte hos Kurt
+47 900 19 269

Ut på tur og spill

Fra våre overnattingssteder er det kort vei til alle naturopplevelser og turer. Vakre Fedje er verdt å utforske til fots, enten du vil løse mordmysteriet, spille frisbeegolf eller gå tur over lyngheiene og nyte kystlandskapet på øya.

Mordet På Fedje Cover

Løs mordmysteriet

Mordet på Fedje er en leken aktivitet som foregår ute og som passer perfekt for grupper fra 2- 4 spillere per mysterium. I løpet av ca. to timer leter dere frem spor og svar langs en to kilometer lang løype som starter sentralt i havnen. I jakten på morderen får dere tips og hint underveis i etterforskningen. Det gjelder å tenke kreativt og være våken for ledetråder og underveis. Mysteriet er inspirert av et mord som ble begått på Fedje i 1978. Når dere er ferdig vil dere få presentert den sanne historien fra virkeligheten – om mordet på Fedje.

Pris: kr 595 per mysterium/hefte
Passer for: 2-4 personer per mysterium
Varighet: ca. 2 timer

Istock Frisbee

Spill frisbeegolf

Fedje har 2 frisbeegolfbaner, en i den østre delen av Nordsjøløypa og den andre på idrettsplassen. DiscGolf-banene er åpne døgnet rundt, den ene i idyllisk beliggende i turområde. Banen har 9 hull og er registrert i UDisc. Super aktivitet for en gjeng som vil kombinere tur, frisk luft, lek og konkurranse. Frisbeegolf er lavterskel rekreasjonssport for alle. Dere spiller som tradisjonell golf, men med frisbeediscer og kurver i stedet for køller og golfballer. Det regnes som et kast hver gang frisbeediscen kastes. Målet er å treffe kurven på så få kast som mulig. Frisbeegolf kan spilles med få eller mange, dette er en aktivitet som passer perfekt for lagkonkurranse. Ta med egne frisbeediscer eller kjøp fra oss.

Pris: Gratis. Ta med frisbeedisc eller kjøp på Markroken
Passer for: 2-30 personer
Varighet: ca. 1,5-2 timer

AL6A3574

Gå tur i Nordsjøløypa

Fedje har tre Nordsjøløyper. Du kan gå alle tre løypene i ett jafs som en dagstur. Som avveksling på en intens møtedag passer det best å velge en kortere tur. Da kan du velge mellom en times tur eller en tre timers tur. Landskapet går gjennom øyas vakre lyngheier og du får god utsikt til havet på store deler av turene, uansett hvilken turlengde du velger. Vi anbefaler også en «topptur» til Fedjebjørnen. 41,9 m.o.h. regnes Fedjebjørnen som Norges nest laveste høyeste punkt. Avslutt turen med After Hike på Pernille. Husk matpakke.

Pris: Gratis. Spør oss om guide på turen (kr 3000)
Passer for: alle
Varighet: etter ønske

Kunnskap, inspirasjon og påfyll

Ledelse, kommunikasjon, motivasjon og etiske dilemmaer. Dette er foredrag- og seminartilbud på bestilling for de som ønsker inspirasjon og ny kunnskap til møtet

Bestill i god tid i forveien, vi anbefaler minst to måneder. Våre foredragsholdere er travle.   

5A4A4418

Sterk sammen – unik alene

Arbeidslivet i dag er preget av større frihet og mindre regelstyring. Det krever bevissthet rundt våre roller og hvordan vi bidrar til fellesskapet. Vi må finne balansen mellom eget handlingsrom som individ og samhandling som styrker teamet. Trond Haukedal byr på innsikt for hvordan vi utvikler oss fra enkeltindivider til et motivert og sammensveiset team, samtidig som vi beholder vår nyvunne frihet og styrken i individets selvstendighet.

Hvordan kan du bli din egen beste støttespiller, både som individ og som en verdsatt del av et team? Hvordan etablerer vi psykologisk trygghet i et team?

Psykolog Trond Haukedal er en av landets mest ettertraktede foredragsholdere.

Pris: På forespørsel
Passer for: 6-20 personer
Varighet: 2-4 timer

Skjermbilde 2023 12 20 Kl. 16.37.38

Bli trygg på scenen

Retorikk betyr talerens kunst og ble utviklet som fag grekerne i det antikke Hellas for 2500 år siden. Vi kommuniserer og praktiserer retorikk på mange scener. På den lille scenen i mellommenneskelig kommunikasjon med venner, i et lite middagsselskap, i taler i bursdager og bryllup og når vi holder foredrag eller vil fremføre vårt budskap i en forsamling. Som skuespiller behersker Kristin alle disse scenene med en naturlig trygghet som vi alle ønsker oss mer av. I dette miniseminaret bevisstgjør hun de ulike elementene i formidlingssituasjonen.

Vi trener på å beherske et muntlig, engasjerende budskap med troverdighet. Målet er å by på kunnskap, tips og råd som kan gjøre oss tryggere og utvikle en mer personlig og engasjerende stil når vi kommuniserer på den lille eller den store scenen. Kristin har lang erfaring som seminarleder og trener for bedrifter og enkeltpersoner som ønsker å bli bedre og tryggere på scenen.

Seminarleder og skuespiller Kristin Zachariassen

Pris: På forespørsel
Passer for: min. 10 og maks 25 personer
Varighet: 2 timer eller halv- eller heldag

Skjermbilde 2024 02 06 Kl. 09.40.47

Raushetens og verdighetens økonomi - skaperkraft som økonomiens livsnerve

Dette foredraget åpner tankene for nye perspektiver. Økonomisk tenkning og praksis virker sterkt inn på livene våre, både som privatpersoner og som deltakere i arbeidslivet. Irene byr på refleksjon og et oppgjør med den økonomiske tenkningen og praksisen som råder i Norge og argumenterer for at den både er uøkonomisk og gledesløs. Hun presenterer raushetens og verdighetens økonomi med eksempler fra våre hverdager.

Irene er opptatt av hvordan vi skapende mennesker kan bli livsnerven i økonomien, og hvordan vi som enkeltindivider kan ta grep i egne liv for å forløse vårt eget kreative og økonomiske potensial.

Irene Nygårdsvik er siviløkonom, forfatter og foredragsholder

Pris: På forespørsel
Passer for: 15-20 personer
Varighet: 1-2 timer

Skjermbilde 2024 02 06 Kl. 09.40.47

Samtalekultur og dialog

Hvordan vi snakker sammen, og hva vi evner å snakke med hverandre om, er av avgjørende betydning for hvordan vi har det sammen og hva vi får til sammen. Velkommen til et seminar om samtalekultur, kommunikasjon og dialog med praktiske virkelighetsnære eksempler til å kjenne seg igjen. Kanskje du får noen inspirerende innspill til både å forstå, og hva du kan gjøre, for å løse opp i kommunikasjonsmessige floker, både på jobb og hjemme. Samt hvordan den gøye, befruktende dialogen kan få næring og komme i flyt.

Irene har holdt seminarer om dialog og samtalekultur for UD, Domsstolene, en rekke kommuner. Hun har også utviklet og holdt et dialogkurs ved NHH i 6 semestre, og publisert artikler om dialog for konsulentfirmaer, i lederutdanningen i UD, i Domstolene, ved UIO, Oslo Met og ved universitetet i København.

Irene Nygårdsvik er siviløkonom, forfatter og foredragsholder
Pris: På forespørsel
Passer for: 15-20 personer
Varighet: 1-2 timer

Skjermbilde 2024 02 06 Kl. 11.55.04

Inspirasjonsforedrag. Fedje i vinden

Siri Fahlvik Pettersen bor på Fedje og har vært med på nyskapingen og utviklingen på øya, særlig siden 2020. da destilleriet kom i land. Hun var blant de første på øya som investerte i Feddie Ocean Distillery og som daglig leder i Feddie jobbet hun med etableringen av destilleriet helt fra start. Siri formidler gründerhistorien og utviklingen fra innsiden og som Fedjing og whiskyinvestor.

Med bakgrunn som kommunedirektør har hun perspektiv på mulighetene for øysamfunnet og stedsutviklingen. Med begeistring og kunnskap byr Siri på innblikk i gründereventyret på øya i havgapet, inkludert noen herlige, komiske historier og episoder underveis, som hører med når en liten gjeng fra Østlandet kommer til et nytt sted i havet, medbrakt skyhøye ambisjoner.

Pris: kr 5000
Passer for: 10-25 personer
Varighet: 1 time

Teambuilding og kokkekurs

Vår kjøkkensjef Moritz deler gruppen i team som får hvert sitt ansvar for en rett på egen «stasjon». Etter innledende brief coacher han alle teamene steg for steg i tilberedningen. Alle får kunnskap om hva alle teamene gjør, og et oppskriftshefte inkludert kjøkkensjefens tips- og triks for alle rettene. Når maten er tilberedt går dere til bords for å nyte maten og middagen og slappe av resten av kvelden.

Istock Kokkekurs Sjømat

Kokkekurs. Mester i sjømat

Havets deiligste delikatesser svømmer i våre farvann. Moritz gir en innføring i grunnleggende håndtering av fisk og skalldyr, dere tilbereder flere herlige sjømatretter og lærer hvordan.  

Pris: Kr 1900 per person
Passer for: fra 8-20 personer
Varighet: 2-3 timer

Istock Kokkekurs Vilt

Kokkekurs. Helt vilt

Fedje har både hjort og villsau. Med utgangspunkt i vår lokale råvare vil Moritz vise hvordan en gourmetmiddag med hjort og annet vilt kan gi deg grunnkunnskapen du trenger for andre viltretter.

Pris: Kr 1700 per person
Passer for: Fra 8-20 personer
Varighet: 2-3 timer

Istock Kokkekurs Suppe2

Kokkekurs. Tre verdens beste supper

Vi elsker supper. Lær grunnleggende prinsipper om kraft og ingredienser. Vi lager tre knallgode supper med fisk og skalldyr, kjøtt og vegetarisk. Med disse tre har du en verden av supper i vente.

Pris: Kr 1700 per person
Passer for: Fra 8-20 personer
Varighet: 2-3 timer

Flytende kulturkunnskap

Kunnskapsnivået kan tilpasses gruppens kunnskap, fra nybegynnere til viderekomne. Destillatører og produktutviklere fra Feddie Ocean Distillery gir deltakerne et dypdykk i drikkevarenes historie, kultur, særpreg og smaker.

Vi anbefaler forespørsel om foredrag med smaking minst to måneder i forveien. Det øker sjansene for at våre travle eksperter har tid og anledning. 

Tønner

Whisky – kultur, foredrag og smaking

Med whiskyekspert fra Feddie Ocean Distillery. Foredraget er et intensivkus om whisky, historie og kultur, produksjon, lagring og smaking av ulike typer whisky fra ulike land.

Pris: Kr 1000 per person
Passer for: min. 8 og maks 20 personer
Varighet: 2 timer

Feddy Drinks Nov 2021 19

Cocktailkurs for hobbybartendere

Vi lokker frem din indre bartender og viser deg hvordan du kan lage supergode cocktails med og uten alkohol og som passer til ulike anledninger.

Pris: Kr 1000 per person
Passer for: min. 8 og maks 20 personer
Varighet: 2 timer

Akevitt Google

Akevitt – historie, innsikt og smaking

En norsk og nordisk tradisjon. Hva kjennetegner akevitt, hva er forskjellen på norsk og andre lands akevitt, og hva passer akevitt til utenom den tradisjonelle julematen?

Pris: Kr 1000 per person
Passer for: min. 8 og maks 20 personer
Varighet: 2 timer

GAME ON! Lek, spill og konkurranser

I løpet av et intensivt møte eller et seminar over flere dager er det engasjerende å legge inn små brudd og pauser som gir hjernen forfriskende påfyll. Spillene kan gjennomføres som lagkonkurranser. Velg et spill eller be oss organisere en cup hvor vi kombinerer alle spillene på ulike tidspunkter.

Quiz In Comic Pop Art Style. Quiz Brainy Game Word. Vector Illustration Design 1186386668 2011X1495

Quizmesterskap med Paul

En uhøytidelig quiz ledet av vår quizvert Paul, perfekt for lagkonkurranse som avveksling på en lang møtedag, eller etter middagen på kvelden. Vi har laget en god blanding av kunnskapsspørsmål fra historie, geografi, naturvitenskap, kultur, sport og mat. Quizmesterskapet kan gjennomføres en gang, eller i 2 runder i en cup.

Pris: Kr 3000 (gruppepris)
Passer for: 6-20 personer
Varighet: ca t time

Skjermbilde 2024 02 06 Kl. 12.25.37

Luktesanser i spill

En uhøytidelig duftkonkurranse med duftessenser mot vin og brennevin. Vi lager en lagkonkurranse som tester luktesansen. Hvordan lukter lær, tobakk, sviske og valnøtt? Klarer du å gjenkjenne duftene i vin og brennevin? Det er vanskeligere enn du tror å lukte forskjell på appelsin og sitron. Perfekt konkurransespill før eller etter middag.

Pris: Kr 400 per person
Passer for: 6-20 personer
Varighet: 1 time

Google Marshmallow

Marshmallows challenge

Kreativitet og samarbeidsevner og talent for problemløsning utfordres i denne morsomme øvelsen hvor deltakerne skal bygge et tårn av spaghetti, tape, strikk og marshmallows. Lag konkurrerer på tid. Fint innslag i møtedagen, guides av vår spillvert. Resultatet kan gi verdifull input til teamforbedringer.

Pris: Kr 300 per person
Passer for: 6-20 personer
Varighet: 45 min

Badstue Utsikt

Pause. Time-out. Avkobling

Bestill badstue. Nyt utsikten og la humla suse. Perfekt for et forfriskende kaldt bad etter svettingen. Fra kr 800 for 1,5 time.