Pris og praktisk informasjon

Pris: På forespørsel
Passer for: 15-20 personer
Varighet: Fra 1 time til halvdag etter avtale
Kun for grupper
booking@fedjeisland.no

Seminar 1.
Samtalekultur og dialog

Kan du huske å ha hatt en virkelig god samtale ? En samtale som ga nye tanker om en vanskelig sak eller kanskje en drøm/visjon du ville realisere, en samtale som løftet deg som menneske, som ga energi og mot. Og når samtalen var over, følte du deg lettet og inspirert, og ikke minst knyttet til de du samtalte med. Dialogen er en praksis som kan forløse slike gode samtaler. 

Velkommen til et seminar om kommunikasjon og dialog med virkelighetsnære eksempler til å kjenne seg igjen. Konflikt og innovasjon har samme kilde, ulikheter mellom mennesker. Får vi til en samtalebefruktning i møte mellom ulikhetene våre  eller ender det i  friksjon som fører til konflikt ? Irene byr inspirerende innspill til å forstå og kanskje bidra til å løse opp i kommunikasjonsmessige floker, både på jobb og hjemme. Og ikke minst er Irene opptatt av kreativitet og innovasjon og hva en kan gjøre for at den befruktende og nyskapende dialogen kan få næring og komme i flyt.

For hvordan vi snakker sammen, og hva vi evner å snakke om, er av avgjørende betydning for hvordan vi har det sammen og hva vi får til sammen. 

Foredraget/ seminaret vil veksle mellom faglige innspill og praktiske øvelser. 

Seminar 2.
Raushetens og verdighetens økonomi - skaperkraft som økonomiens livsnerve

Dette foredraget åpner tankene for nye perspektiver. Økonomisk tenkning og praksis virker sterkt inn på livene våre, både som privatpersoner og som deltakere i arbeidslivet. Irene byr på refleksjon og et oppgjør med den økonomiske tenkningen og praksisen som råder i Norge og argumenterer for at den både er uøkonomisk og gledesløs. Hun presenterer raushetens og verdighetens økonomi med eksempler fra våre hverdager.

Irene er opptatt av hvordan vi skapende mennesker kan bli livsnerven i økonomien, og hvordan vi som enkeltindivider kan ta grep i egne liv for å forløse vårt eget kreative og økonomiske potensial.

Om Irene Nygårdsvik

Dialogutforsker og gründer Irene Nygaardsvik

Irene Nygaardsvik er utdannet siviløkonom fra NHH, og har jobbet i revisjon, reklamebyrå, bank og i ingeniørbransjen før hun med sin nysgjerrighet for stadig å lære mer begynte på doktorgradsstudier ved NHH. Her ble hun levende interessert og engasjert i dialog og lekteori, og utviklet et dialogkurs ved NHH´s etter- og videreutdanning. Hennes interesse for dialog- og lekteori ga grunnlaget for utforskning av innovasjon i møtepunktet kunst og næring, der hun basert på samtaler med grundere i næringsliv og kunstliv utviklet en økonomisk filosofi med det skapende mennesket framfor pengene i sentrum. 

Hun avbrøt det opprinnelige doktorgradsprosjektet i 2005 og startet Spekulatoriet as for å kunne drive med nysgjerrighetsdrevet og dialogbasert utforskning av både økonomi, innovasjon og dialog.Nylig er Spekulatoriet as blitt til kjærleik as, da hun ble veldig klar over at hun spekulerte ikke, men er sterkt drevet av kjærligheten til det hun holder på med.

Irene har holdt mange seminarer/foredrag innen privat og offentlig sektor. Hun har styre-erfaring fra helse, bank, ingeniørbransjen samt kunst og kulturliv.  Hun arbeider også som diaklogpartner/rådgiver ved studentenes psykiske helsetjeneste ved UIB. I tillegg liker hun å skape prosjekter i samarbeid med andre som « Nattseilas» sammen med Arild Brakstad og « Fortapt i naturen» sammen med Borealis samtidsmusikkfestival. Hun har skrevet artikler om dialog/økonomi og gitt ut 2 bøker. En dialogbok for de aller minste 0-2 år, og den poetiske og filosofiske boken om strikking  «ord for ord - rad for rad» har vært grunnlag for mange strikkeworkshoper.  I 2022 stilte hun ut sine strikkearbeider under Setersprellfestivalen under tittelen  «Utstillingen innstilling». 

Irenes foredrag er lekne, virkelighetsnære og med overraskende nye ord og perspektiver. Hun er en skikkelig cross-over person som ser muligheter på kryss og tvers av bransjer og kompetanser.
Skjermbilde 2024 02 06 Kl. 09.40.47